Eco i lògic

Sabem que el món eco pot ser un gran desconegut i per això tractarem de resoldre alguns dels dubtes més freqüents i aprofundir una mica en els temes fonamentals.

Què és un iogurt ecològic?

El iogurt és un producte làctic. I la nostra llet és ecològica perquè pastem lliures en prats ecològics, dormim ajagudes a la fresca i, en definitiva, estem ben cuidades i vivim en equilibri amb la natura.

Amb aquesta llet preparem el nostre iogurt, utilitzant tècniques respectuoses amb el medi ambient i ferments vius. Quan li afegim fruita, sucre de canya o qualsevol altre ingredient, aquests també són ecològics. En definitiva: un iogurt com ho faríem nosaltres, si tinguéssim polzes. Eco, eco. I bo, bo.

Què em garanteix que un iogurt és ecològic?

Els organismes de la Unió Europea són els que reuneixen totes les administracions d'agricultura dels seus països membres i regulen els criteris de l'agricultura ecològica, que es recullen en el Reglament (CE) número 834/2007 del Consell sobre producció, control i etiquetatge dels productes ecològics.

A través dels ministeris d'agricultura dels països s'estableixen els procediments per supervisar les fruites, els nostres camps, a nosaltres i la llet. I d'això se n'encarreguen tècnics amb molt rigor i moooolt estrictes amb el control, que verifiquen que tot és correcte.

Quan passem totes les seves proves ens donen aquestes "medalles", que són els segells de control perquè sàpigues que nosaltres, la nostra llet i els nostres iogurts són ecològics ecològics. I que lluïm amb orgull. (Encara que també ens podrien haver donat un peluix o alguna altra cosa).

I si vols saber-ne més, mira que bé que ho explica el nostre Ministeri d'Agricultura i la Comissió Europea.

Per què els productes ecològics són més cars?

Desgraciadament avui dia desenvolupar productes ecològics encara és costós. Això es deu al fet que els ingredients ecològics poden costar fins a 200% més. Aquesta és la principal raó per la qual un producte ecològic és més car que un producte que no ho és.

Si et queda cap dubte o vols informar-te millor, consulta la nostra web